منتدي طلاب جامعة جنوب الوادي الجديد
مرحبا بك في منتدي جامعة جنوب الوادي بشكله الجديد
اتمني أن تجد عندنا ما يسرك

منتدي طلاب جامعة جنوب الوادي الجديد

هنا هنتجمع من تاني
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
shemo
كاتب فعال
كاتب فعال
avatar

انثى
تاريخ الميلاد : 20/10/1991
العمر : 26
عدد المساهمات : 140
وظيفتك : College student
الموقع : http://svu00.yoo7.com

مُساهمةموضوع: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   الأربعاء يوليو 14, 2010 5:23 am

((المكرونة بالبشاميل))

طبعا أحنا عارفين ان شهر رمضان كلها شهر ويهـل علينا بخير كلنا ان شاء الله
فطبعا المكرونة بالبشاميل بنعملها كتير فى العزومات وغير العزومات نتيجة لطعمها اللذيذ و المحبب لكثير من البشر...

**المقادير:

مقدار يكفى صنية
المكرونة
600جرام مكرونة او كيس و نصف مكرونة من نوع الفرن
ماء +ملح وملعقة زيت للسلق


**الطريقة:

نسلق المكرونة فى ماء كافى ونضيف للماء الملح و الزيت وقبل تمام النضج نننزعها من النار و نصفيها

مكونات الصلصة البيضاء (البشاميل ):

2.5 كوب لبن
5 ملعقة كبيرة دقيق
5 ملاعق سمن كبيرة
2 بيضة كبيرة او 3 بيضات صغيرة
ملح و فلفل اسود

**الطريقة لعمل الباشمل:

نختار اناء منحدر الجوانب
نضع به كمية السمن وعند التسخين ننزل عليه بالدقيق دفعة واحدة
ونقلب سريعا فى اتجاه واحد
نضيف اللبن على الخليط بالتدريج مع التقليب فى اتجاه واحد حتى لا تحدث كلكعة
وبعد ذلك نتركها جانبا لتهدا حرارتها
نضيف بيضة او بيضتين للخليط بعد ان يهدا و نضيف الملح و الفلفل الاسود للخليط

**مقدار العصاج:

من ثلث الى نصف كيلو لحم مفرى
2 بصلة كبيرة مفرية
2 ملعقة سمن
ملح و فلفل اسود

**الطريقة لعمل العصاج:

نضع السمن فى الاناء على النار ثم ننزل بالبصل عليه ونشوحه حتى يصفر لونه قليلا ننزل عليه باللحم المفرى ونقلب الخليط حتى يتجانس و يختلط نضيف الملح و الفلفل للمقدار السابق و نتركه ينضج على نار هادئة ويقلب من وقت لاخر و ممكن اضافة ملعقتين ماء اذا احتاج للنضج ثم نتركه جانبا بعد تمام النضج
وبعد ما نحضر الباشمل والعصاج حنجمعهم مع بعض ازاى؟؟؟...
**طريقة تجميع المكونات:

ندهن صنية بالسمن جيدا
نضع نصف مقدار البشاميل على كمية المكرونة و النصف الاخر للوجه العلوى للصنية
نضع نصف مقدار المكرونة الممزوجة بالبشاميل فى الصنية
نضع مقدار العصاج الناضج
ثم نضع باقى مقدار المكرونة
ثم نضع مقدار البشاميل اعلى طبقة و نسوى الوجه بها
ثم نضع البيضة الباقية مخفوقة ومملحة وبها فلفل اسود ويدهن الوجه بها و توضع الصنية فى الفرن للتسوية تكون معدة بتسخينها قبل ذلك و وتكون درجة حرارة ساخنة لان كل المكونات ناضجة
وعند تمام التسوية واحمرار الوجه
نخرجها من الفرن
وتقدم دافئه
وبالهنا و الشفا....
فى إنتظار الرد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
karem
مبدع بكل المعاني
مبدع بكل المعاني
avatar

ذكر
تاريخ الميلاد : 01/10/1990
العمر : 27
عدد المساهمات : 11487
وظيفتك : ...............

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   الأربعاء يوليو 14, 2010 10:01 am

شكـــرااا شيمو على الاكله الجميله

تسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حابس نملة ومعذبها
مبدع بكل المعاني
مبدع بكل المعاني
avatar

ذكر
تاريخ الميلاد : 15/10/1990
العمر : 27
عدد المساهمات : 8882
وظيفتك : .........

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   الأربعاء يوليو 14, 2010 4:14 pm

تسلمى على الاكله شيمو
نايس توبيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shemo
كاتب فعال
كاتب فعال
avatar

انثى
تاريخ الميلاد : 20/10/1991
العمر : 26
عدد المساهمات : 140
وظيفتك : College student
الموقع : http://svu00.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   الأربعاء يوليو 14, 2010 11:04 pm

karem كتب:
شكـــرااا شيمو على الاكله الجميله

تسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shemo
كاتب فعال
كاتب فعال
avatar

انثى
تاريخ الميلاد : 20/10/1991
العمر : 26
عدد المساهمات : 140
وظيفتك : College student
الموقع : http://svu00.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   الأربعاء يوليو 14, 2010 11:17 pm

حابس نمله ومعذبها كتب:
تسلمى على الاكله شيمو
نايس توبيك

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Abd Al-Rahim Hosni
مبدع فعال
مبدع فعال
avatar

ذكر
تاريخ الميلاد : 14/06/1990
العمر : 27
عدد المساهمات : 191

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   الجمعة يوليو 16, 2010 10:18 am

شكرا اوى يا شيمو وبجد تسلم ايدك الاكل حلو اوى
نااااايس اكلة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sandy38
المراقبة العامة
المراقبة العامة
avatar

انثى
تاريخ الميلاد : 20/01/1992
العمر : 25
عدد المساهمات : 17170
وظيفتك : طالبة

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   الجمعة يوليو 16, 2010 10:35 am

انا عايز من دة يا حزومبل
ميرسي يا قمر ع الاكلة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shemo
كاتب فعال
كاتب فعال
avatar

انثى
تاريخ الميلاد : 20/10/1991
العمر : 26
عدد المساهمات : 140
وظيفتك : College student
الموقع : http://svu00.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   السبت يوليو 17, 2010 1:07 am

عبدالرحيم حسنى كتب:
شكرا اوى يا شيمو وبجد تسلم ايدك الاكل حلو اوى
نااااايس اكلة


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shemo
كاتب فعال
كاتب فعال
avatar

انثى
تاريخ الميلاد : 20/10/1991
العمر : 26
عدد المساهمات : 140
وظيفتك : College student
الموقع : http://svu00.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   السبت يوليو 17, 2010 1:18 am

sandy38 كتب:
انا عايز من دة يا حزومبل
ميرسي يا قمر ع الاكلة

حزومبل
هههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
golden angle
عضو جديد
عضو جديد
avatar

انثى
تاريخ الميلاد : 12/08/1990
العمر : 27
عدد المساهمات : 27

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   السبت يوليو 17, 2010 1:27 am

ثانكس
بس كده مافيش طبق جنب التوبك لحبايبك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shemo
كاتب فعال
كاتب فعال
avatar

انثى
تاريخ الميلاد : 20/10/1991
العمر : 26
عدد المساهمات : 140
وظيفتك : College student
الموقع : http://svu00.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   السبت يوليو 17, 2010 2:50 am

golden angle كتب:
ثانكس
بس كده مافيش طبق جنب التوبك لحبايبك

هههههههههههههههههههههههههههههههههههه
بس بس ياقمرى انتى تأمرينى المره الجايه انا شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
koke
مبدع بكل المعاني
مبدع بكل المعاني


انثى
تاريخ الميلاد : 31/12/1991
العمر : 25
عدد المساهمات : 875
وظيفتك :

مُساهمةموضوع: رد: المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!   الجمعة نوفمبر 05, 2010 8:13 pm

اية الاكلات الجامدة دى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
المكرونة بالبشاميل أكله تجنن!!!
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي طلاب جامعة جنوب الوادي الجديد :: الأقسام العامة :: البيت العصري والمطبخ المصري-
انتقل الى: